Natuurlijk eten tip 3: Zoveel mogelijk zelf vers klaar maken

workshop-koken-den-haag-groepsvaart-bedrijfsuitje-den-haag

Als je je eten zelf klaar maakt weet je precies wat er in zit. Daarnaast smaakt het ook nog extra lekker. Ja, dit kost meer tijd dan een kant en klare maaltijd in de magnetron gooien, maar na een beetje oefening valt dat ook best mee. En met een beetje planning helemaal. Hoe je dat precies doet volgt nog in een blog.

Wat ook veel tijd scheelt en eigenlijk onmisbaar is in je keuken als je op een makkelijke en snelle manier gezond wil koken is een goede keukenmachine. Er zijn een heel aantal recepten die ik vaak maak waarbij ik (bijna) alle ingrediënten in de keukenmachine gooi, mixen/hakken et voilà, je hebt de basis voor een cake, salade, vega burgers, plantaardige melk, pap, notenpasta, smoothie en ga zo maar door. Een beetje investering is dit wel waard, een goedkope keukenmachine van 50 euro just doesn’t get the job done in veel gevallen. In het hoogste segment ( vanaf zo’n 250 euro) heb je de Magimix keukenmachines, maar dan schijn je ook 1 te hebben die een leven lang mee gaat, veel bekende koks gebruiken dit merk en hij staat erg goed bekend. Als mijn huidige versleten is zou ik absoluut voor deze gaan. Maar voor ongeveer 150 euro heb je ook een goede die het werk aan kan. Let vooral op dat de machine een sterke motor heeft.

Zelf gezond koken hoeft dus niet tijdrovend te zijn en ook absoluut niet ingewikkeld. Aan mijn recepten op deze pagina zie je dat het allemaal heel eenvoudig klaar te maken is. Ik wil graag de websites met jullie delen waar ik veel inspiratie vandaan haal, hun recepten zijn makkelijk, snel, gezond, puur natuur en bovenal erg lekker! Veel kookplezier!

www.deliciouslyella.com

www.degroenemeisjes.nl

www.amberalbarda.nl

Terug naar BLOG pagina