Klantenervaringen

Wilmar Janssen

De training ‘Zing Wie Je Bent’ moest dit jaar wel op mijn pad komen. Het jaar 2019 is voor mij, mijn jaar van ‘Break the shell’ geworden. De belangrijkste stap in mijn persoonlijk proces om te mogen zijn wie ik ben. Mijn stem laten horen. En niet alleen qua zang, want de training heeft mijn persoonlijk proces ook een heel stuk verder gebracht.

Muziek is een essentieel onderdeel in mijn leven, altijd al geweest. Het heeft mij uit mijn diepste dalen getrokken, biedt mij troost, erkenning, kracht, een uitlaatklep, vooral als het met woorden niet meer lukt. Het kon dan ook niet anders dan dat ik middels muziek een stap verder moest gaan. En wat is dan het meest pure, kwetsbare? Alleen je stem. Zingen heb ik altijd als bevrijdend ervaren. Echter ook iets waar ik het meest onzeker over ben en altijd de angst had om helemaal open te zingen in bijzijn van anderen. Terwijl ik heel graag wilde, echter niet durfde. Deze blokkade en angst wilde ik aanpakken.

De training is niet zomaar een training. De essentie kan niet beter omschreven worden dan “kwetsbaarheid als kracht”. En ik ken geen beter mens dan Christel die deze training kan geven. Ze is puur, oprecht, van mens tot mens, en biedt veiligheid en vertrouwen. Ze ziet jou, en ze laat je jezelf zien en voelen. In contact komen met jezelf en je gevoel door ook zichzelf te laten zien. Ze heeft mij geraakt, geïnspireerd, bewust gemaakt wat ik binnen houd, en in nabijheid gecoacht om daar contact mee te maken, het er te laten zijn. Dit heeft mij ruimte, rust en kracht gegeven.

Reactie van zus deelneemster Joke op het eindconcert Zing Wie Je Bent

Wat een bijzondere, warme, open en speciale middag hebben wij beleefd in Coevorden. Zes dames die vanuit hun pure zijn, prachtige nummers zongen. Wat een transformatie in slechts 12 weken. Van nooit zingen voor een groep, naar vol zelfvertrouwen zingen voor een zaal vol mensen. En dan ook nog zingen over je eigen proces, heel indrukwekkend. We hebben enorm genoten en zijn dankbaar dat wij deelgenoot mochten zijn van de mooie groei die mijn zus heeft doorgemaakt.

Ilona Slomp

Zing Wie Je Bent is een hele waardevolle training waar ik afgelopen voorjaar 2019 het lef had om aan mee te doen. Een training waarin ik mijzelf heb overtroffen. Een eigen lied heb geschreven en deze ten gehore heb gebracht. Super gaaf om te doen en het heeft me nu al zoveel gebracht!!

Wil jij je kwetsbaarheid tonen en ervaren waar je allemaal toe in staat bent? Christel is een lieve warme jonge moeder die vanuit haar eigen ervaring en kwetsbaarheid jou kan laten stralen

www.veerkrachtigeouders.nl

www.mi-ja.nl

Anouk Simons

Na de heerlijke lunch buiten, want het is lekker weer, gaan we door met een zangworkshop verzorgd door Christel Peters. En… dat was even slikken. Want hoewel ik zingen erg leuk vind, is mij van jongs af aan verteld dat ik niet kan zingen. Een overtuiging die bij mij zeer sterk verankerd zit. Dus… ja… dit was wel een dingetje. Gelukkig gingen we allerlei oefeningen doen met de hele groep en ik begon er echt lol in te krijgen. Ik vond ook eigenlijk dat ik best mooi aan het zingen was toen we met de hele groep het nummer van Adele “Make you feel my love” ten gehore brachten. En toen gebeurde het…

Christel vroeg of iemand het lied alleen voor de groep wilde zingen en… ik zag dat ik het deed, ik merkte dat ik het deed, ik vond het doodeng, maar ik deed het… ik stak enthousiast mijn vinger op. En daar stond ik dan… met knikkende knieën en trillende stem. Wat is dat spannend zeg! Maar… ik stond er wel… en dat is waar het om gaat. Ik heb gezongen, het hele nummer en ja… ik stond er alleen, maar wat voelde ik mij gesteund door alle lieve mensen die voor mij zaten. Alleen en toch samen… zo voelde het! En daarna voelde ik mij sterker en krachtiger dan ooit… alsof ik de wereld aan kon! Dus dankjewel Christel, dankjewel SSZ-groep, dankjewel dat ik dit mocht doen! Het was een hele stap, maar het was een fijne stap die ik alleen kon doen omdat jullie mij die kans gaven.

www.kindercoachaapie.nl

www.samensterkzorg.nl

Jennifer Oldengarm

Ik vond het eindconcert superleuk om te doen, ook heel erg spannend. Maar ik ben heel erg blij dat ik het gedaan heb en voel me eigenlijk alleen maar trots.

Ik vond de training Zing Wie Je Bent super, je voelt jezelf groeien. Een echte aanrader!

Jeanette Croezen

Ruim 6 jaar heb ik les gehad van Christel. Zowel individueel als in  groepsverband. En wat heb ik veel geleerd. Niet alleen qua zangtechniek, maar vooral ook op het gebied van performance en het vertellen van het verhaal. Christel heeft een heel rustige en stimulerende manier van coaching. Samen met haar leerlingen gaat ze echt op zoek naar waar ieders individuele kracht zit. Ze doet dat met liefde, geduld en oprechte trots. Dankzij Christel heb ik een enorme groei gemaakt op het podium en durf ik te vertrouwen op wat ik te vertellen heb. Lessen die ik mijn hele leven meeneem. Verder is ze gewoon een mooi mens, een getalenteerde zangeres en entertainer en een lieve vriendin.

https://www.youtube.com/channel/UC5lT_wSwxvVFia3hAwJ9JZA

Berjan de Ruiter

Een volgende stap in mijn muzikale carrière was een aantal jaar geleden het nemen van zanglessen. Vanaf het eerste moment was de click er met Christel. Ik heb gedurende een jaar of drie, bijna elke week een uur individueel zanglessen gevolgd. Altijd ben ik met veel plezier hier heen gegaan en is de band tussen ons gegroeid, die nodig is om stappen te maken!

Ik merkte met name in het begin een gigantische verbetering in mijn zingen! Door technisch beter te gaan zingen is mijn volume, bereik en uithoudingsvermogen enorm toegenomen…tot op de dag van vandaag heb ik hier nog veel profijt van. Als zanger/gitarist van de band KarNac kan ik ook met regelmaat mijn “kunsten” vertonen op de diverse podia door heel het land.

www.karnac.nl of www.2hf.nl

Inge Tibben

Christel ervoer ik als een zeer prettige persoonlijkheid, muzikaal, vanuit haar achtergrond helder, en eventueel met creatieve ondersteuning bij het duidelijk maken van iets, uitleg gevend . Ze was erg betrokken bij mijn persoonlijke keuzes voor muziek, maar ook adviserend hierin. Ik heb erg veel van haar kunnen leren, niet alleen het gebruik van de stem maar ook performen.

Erg leuk vond ik ook de jaarlijkse performance van al haar leerlingen, wat ze met zorg en kwaliteit organiseerde.

www.toptib.nl

Karlijn Luisman

Vanaf mijn tiende ben ik begonnen met zingen bij Christel. Ik herinner me nog de eerste proefles die ik had, ik vond het erg spannend maar had er heel veel zin in! Na deze eerste les was ik super enthousiast en ging ik met veel plezier beginnen met zangles bij Christel.

Ik heb een aantal jaren lessen gevolgd bij Christel, waarbij ik vooral leerde om liedjes die ik leuk vond om te zingen nog beter te leren zingen. Omdat ik best jong was toen ik met zanglessen begon, leerde ik ook mijn stem goed te gebruiken. Ik heb hier heel veel aan gehad! Helaas moest ik na een aantal jaren met veel plezier les gevolgd te hebben stoppen omdat ik het te druk kreeg met school.

Ik ben nu 17 jaar oud en mede dankzij Christel heb ik de afgelopen jaren mijn zang super leuk kunnen uitbreiden. Ik heb een aantal jaar nadat ik bij Christel gestopt ben meegedaan aan de Voice Kids seizoen 7. Mede dankzij haar super leuke en leerzame zanglessen durfde ik daar te gaan staan.

Ik heb een superleuke en leerzame tijd gehad bij Christel. Ik ging altijd met veel plezier naar zangles en het heeft mij echt geholpen om op jonge leeftijd te durven te zingen en op een podium te staan. Ik kan mij ook nog goed herinneren dat we naar theater Hofpoort gingen met iedereen die bij Christel op les zat. Ik vond dit altijd zo spannend, maar doordat we allemaal goede lessen van Christel hadden gehad, en goed voorbereid waren zette iedereen altijd wat super leuks neer! Dan was ik misschien wel de jongste maar ik deed het wel, dat gaf mij op die leeftijd veel zelfvertrouwen.

Kortom ik heb echt een ontzettend leuke ervaring met de zanglessen die ik bij Christel heb gevolgd. Het heeft mij echt geholpen om mijn zang te verbeteren. Ik ben Christel hier heel erg dankbaar voor!

www.karlijnluisman.nl

Kelly Hofsteede

Ik heb jaren met plezier les gehad bij Christel, ik denk dat het oktober 2011 was dat ik voor het eerst zangles heb gehad bij Christel. Het voelde direct goed. Ze gaf vertrouwen en ik mocht altijd mijn eigen liedjes uitkiezen. Ze heeft mij waardevolle tips gegeven voor zowel het zingen als de presentatie op het podium. Deze tips gebruik ik nog altijd! Het is zeker een aanrader om les te nemen bij Christel!

www.facebook.com/zangereskellyhofsteede

Hidde Compagne

Christel is niet alleen een goede zangcoach – met enorm veel verstand van techniek en performance – maar is ook een luisterend oor. Dat was voor mij erg belangrijk, vooral om mijn stem te vinden. Ik heb geleerd bij Christel dat het niet alleen gaat om ‘perfect’ zingen, maar ook om het gevoel en het verhaal achter de stem.

Leone

Ik had bij jou een uitlaatklep gevonden. Yep, je prikte dwars door mij heen, als het gaat om wie ik werkelijk ben!

Zo zullen meer leerlingen dit van jou ervaren en dat is werkelijk een gave van jou! Oordeel loos en de rust welke van jou uitgaat! 

Het IS niet alleen het zingen. Alles draait toch echt om zelfvertrouwen, energieën en respect hebben voor de denkwijzen en intenties van de medemens.  Iets wat jij ”natuurlijk” uitdraagt. Prachtig vind ik dat.

Hannie

Ik heb veel geleerd bij jou. Durf nu voluit te zingen voor mensen zoals ik ben. Dat had ik een jaar geleden niet voor elkaar gekregen! Iedereen heeft zichzelf wel overtroffen op het concert vond ik en alles er in gegooid.

Marjolijn

Wat was het eindconcert leuk! Wel spannend natuurlijk, maar vooral een hele waardevolle ervaring.